Matematik

Potensfunktion

17. november 2009 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med denne opgave:

Grafen for en potensfunktionf(x) går gennem punkterne P(2,80) og Q(4,640). Bestem forskriften - uden brug af hjælpemidler.

Jeg kender kun denne ene metode til beregnelsen af a,  Log(Y2)-Log(Y1)/Log(X2)-Log(X1)

så er i tvivl om hvordan jeg beregner a uden brug af hjælpe midler?

Håber, at der er nogle, der kan hjælpe mig med hvilken metode jeg kan benytte mig af.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

y = b·xa              hvori der indsættes koordinater to gang

640 = b·4a
80 = b·2a            ligningerne divideres

8 = (4/2)a            man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og divere
                            rødderne

23 = 2a                hvoraf

a = 3
 


Svar #2
17. november 2009 af kiall (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af mathon

b = y/xa = 80/23 = 80/8 = 10


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.