Matematik

HASER! Plzz xP

17. november 2009 af molve (Slettet)

Hvordan Løser man Ligninger:

1.  8x - 3 = 61

2.  4x + 10 = 6

Plzz Hjælp Så i søde :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Isomorphician

1:

8x - 3 = 61

læg 3 til på begge sider:

8x = 64

del med 8 på begge sider:

x = 8

Prøv selv med den næste.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I numm,er 1: Dan kan lægge det samme tal til på begge sider af en ligning, her skal du lægge 3 til, så får du 8x=64, og så kan du dele med 8 på begge sider af ligningen

I opg. 2 isolerer du x ved at trække 10 fra på begge sider af ligningen.

Dui skal lære disse regler om ligninger udenad Man kan gange med det samme tal, man kan dele med det samme tal, bare ikke med 0, man kan trække det samme tal fra på begge sider af en ligning. Det er de vigtigste regler, Se dem i din bog, så kan du selv næste gang


Svar #3
17. november 2009 af molve (Slettet)

Mange tak Godt forklaret :D


Svar #4
17. november 2009 af molve (Slettet)

Hvad er begge sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2009 af Isomorphician

begge sider ---> begge sider af lighedstegnet.


Svar #6
17. november 2009 af molve (Slettet)

Okai :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

Opg nr. 1)

8x - 3 = 61

= 8x-3+3 = 61+3 (plus 3 på begge sider)

= 8x = 64 (-3+3=0, så nu står der kun  8*x)

= 8x/8 = 64/8 (for at x kommer til at stå alene dividerer du med 8 på begge sider)

= x = 8

Opg nr. 2) 

4x + 10 = 6

= 4x+10-10 = 6-10 (minus med 10 på begge sider, så 4*x kommer til at stå alene)

= 4x = -4

= 4x/4 = -4/4 (divider med 4 på begge sider så x kommer til at stå alene)

= x = -1

Gør ALTID det samme på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: HASER! Plzz xP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.