Matematik

Reducér en brøk.

17. november 2009 af lunambm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reducere man denne brøk: ((8a^2)*b*(a^-2))/(2b)^2 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt det hele på en fælles brøkstreg og brug bjælken herover, så der står 8a2*b*a-2*(2b)-2 = 8b/(4b2 = forkort


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

husk at bruge reglen an * a-n = an-n = a0 = 1


Svar #3
17. november 2009 af lunambm (Slettet)

jeg forstår ikke det der 8b/(4b^2 s:


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2b*2b=2*2*b*b=4*b2, du kan også sige 1/(2b)2 = (2b)-2 Her bruger du reglen a-n = 1/an Du skal lære dine regler først og kunne dem udenad, vi går ikke videre, før du har læst på dem


Skriv et svar til: Reducér en brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.