Matematik

Hjælp til simpel matematik (:

17. november 2009 af kapitzo (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave for og den driller mig godt nok en del, håber i kan hjælpe!

Opgave:

I en retvinklet trekant ABC kendes følgende størrelser:

Den ene katete har længden 8.

Arealet af trekanten er 36.

a) bestem længden af hypotenusen (med 2 decimalers nøjagtighed).

b) beregn størrelsen af de 2 spidse vinkler i trekanten.

Håber der er en derude der kan hjælpe mig!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af aj83 (Slettet)

Arealet af en trekant = ½ * h * g

36 = ½ * 8 * (den anden katete)

katete = 36/4 = 9

Så har du begge kateter, derefter kan du finde hyp ved hjælp af pytagoras og vinklerne ved hjælp af sin, cos eller tan

- håber det hjalp


Svar #2
17. november 2009 af kapitzo (Slettet)

Tusind tak!! det hjalp virkelig!


Skriv et svar til: Hjælp til simpel matematik (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.