Matematik

Ligning for ret linje vha. vektorregning?

17. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Bestem vha. vektorregning ligningen for den rette linje gennem punkterne A(-2,5) og B(1,3)

Hvordan var det nu lige? Kan ikke huske vektorregningsmetoden :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 en retningsvektor går fra A til B ... og et begyndelsespunkt kunne jo være A ... så er der var at opskrive parameterligningen ...


Svar #2
17. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Pas! My brain i out of function :-S Det er noget der ligger 2 år fjernt!


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 [x y]=A+tAB ... hvor A=[-2 5] og AB=[(1-(2)) (3-5)]=[3 -2] ... opskriv selv ligningen


Svar #4
17. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

[x y]=[-2 5]+t[3 -2]?


Svar #5
17. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

er det ikek nemmere at bruge a(x-x0)+b(y-y0)=0 hvor (a,b)=normalvektor og  (x0,y0)=punkt på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2009 af mathon

...om det er lettere ?

men hvis det gøres
med normalvektor n[a,b] = [2,3]

     a(x-xo) + b(y-yo) = 0

     2(x-1) + 3(y-3) = 0

     y = -(2/3)x + (11/3)

    
    
 


Skriv et svar til: Ligning for ret linje vha. vektorregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.