Matematik

Differentialligninger

18. januar 2005 af marialj (Slettet)

Hej
jeg har lidt tvivl omkring denne differentialligning:

dy/dx=(2x-6x^2)(2y+4)

Hvor jeg har isoleret k til at være ln(2)+1. Er ikke sikker på om det er rigtigt og har svært ved det sted, hvor jeg skal indsætte k og isolerer y!!

Svar #1
18. januar 2005 af marialj (Slettet)

har glemt at skrive: (x,y)=(1,-3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

indsæt k, i det øjeblik, du kender den, dvs i den ligning hvorfra, du har udregnet den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Lige én bemærkning. Skriv i indlægget, hvad du skal med differentialligningen. For eksempel

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for en funktion i punktet (x,y).

b) Bestem den løsning f (eller hvad funktionen nu hedder) til differentialligningen, som opfylder en begyndelsesbetingelse, som her hvor løsningskurven indeholder (1,-3).

c) Bestem forskrift og definitionsmængde for f (eller hvad funktionen nu hedder).

Eller noget helt fjerde? Du er langtfra den eneste, som har undladt at nævne det.

Hvis folk dog bare ville skrive, hvad de skal med differentialligningen...suk.

//Singularity

Svar #4
18. januar 2005 af marialj (Slettet)

teksten er: bestem til differetialligningen den løsning f, for hvilken f(1)=-3

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2005 af Stina05 (Slettet)

Jeg har kigget lidt i gamle indlæg og fandt denne.. Jeg sidder med den samme opgave, og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an.

#3, jeg kan så fortælle at det er mulighed b, som er den stillede opgaveformulering.

Håber at der er nogen, som kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Separér de variable og integrér dig frem til den søgte løsning.

Vær specielt opmærksom på eventuelle begrænsninger på x og y samt kravet om, at løsningen skal være kontinuert og differentiabel i et så stort interval som muligt omkring x = 1 (integralkurven skal indeholde punktet (1,-3)).

//Epsilon

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.