Matematik

sider i trekant bestemmes

18. november 2009 af P.L. (Slettet)

Ville være rart hvis der var nogle der ville kaste et hurtigt blik på følgende udregninger, for at tjekke at udregningerne er korrekte (er igang med at øve mig til den skriflige eksamen uden hjælpemidler, og der er ikke facitliste, og vil gerne tjekke at jeg regner opgaverne rigtigt) på forhånd tak:)

 Givet en figur af en retvinklet trekant med kateterne a og a +1 

for a = 3 bestemmes længden af hypotenusen: 

c^2 = a^2 + b^2

c^2 = 3^2 + 4^2

c^2 = 25

c = kvrod(25) = 5

a bestemmes når længden af hypotenusen er kvrod(13): 

c^2 = a^2 + b^2 

kvrod(13) = a + (a+1) 

a = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Den første er rigtig. Den anden kan jeg ikke se dine udregninger på men

kvrod(13)^2 = a^2 + (a+1)^2

13 = a^2+a^2+1^1+2*a*1 = 2a^2+1+2a

Løs andengradsligningen 0 = 2a^2+2a+1


Svar #2
18. november 2009 af P.L. (Slettet)

 hmm troede bare at man godt måtte fjerne ^2 når man tager kvrod ??

altså: 

c^2 = a^2 + b^2 

kvrad (c) = a + b ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

c2 = a2 + b2

kvrod(13) = a + (a+1) hvor blev 2 af?

c2 = a2 + b2 det giver

kvrod(13)2 = a2 + (a+1)2

√132=a2+a2+2a+12

13=2a2+2a+1

2a2+2a-12=0

a=(-2±√(22-4*2*(-12))/2*2

a=(-2±√4+96)/4

a=(-2+10)/4=2  eller    a=(-2-10)/4=-3    siden i en trekant kan ikke være negativ, så -3 duer ikke


 


Svar #4
21. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Det giver god mening, tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: sider i trekant bestemmes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.