Matematik

Ret linje der går gennem punkter

18. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Givet ret linje der går gennem punkterne P(1, -6) og Q(-2, 3)

En ligning for l bestemmes: 

ax + b

a = 3 - (-6) / -2-1 = 9/-3  = -3

b = - 6 - (-3) * 1  = - 3

-3x - 3 

K-sættet til hvert af linjernes skæringpunkter med akserne bestemmes: 

- 3 * 0 - 3 = - 3 

dvs. k-sættet = (0, -3) 

Er hele opgaven regnet korrekt, er meget i tvivl.. på forhånd tak fordi i gad kigge på den:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af ibibib (Slettet)

Det afhænger helt af opgaven:)

Men dine udregninger er korrekte.

Du mangler vel at beregne koordinatsættet til skæringspunktet med x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2009 af mathon

y = -3x - 3

            skæring med x-aksen (y=0)

                0 = -3x - 3            
                3x = -3
                x = -1
                Sx = (-1,0)

            skæring med y-aksen (x=0)

                y = -3·0 - 3
                y = -3
                Sy = (0,-3)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Du har fundet den rigtige forskrift f(x) = -3x-3

Koordinatsæt til skæringspunktet med y-aksen

f(0) = -3*0-3 = -3

Dvs. (0,-3)

Koordinatsæt til skæring med x-aksen

f(x) = -3x-3 = 0

-3x = 3

x =3/(-3) = -1

Dvs. (-1,0)


Svar #4
18. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, kan godt se jeg mangler skæringen med x-aksen :)


Skriv et svar til: Ret linje der går gennem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.