Matematik

Vektorer

18. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

hej. Jeg er igang med denne opgave. Har lavet det meste af den, men et af punkterne irritere mig lidt, så håbede på nogle kunne hjælpe mig lidt på de rigtige veje :-)

Opgaven lyder således:
I et korrdinatssytem er to vektorer a og b bestemt ved

a = ( t , t + 1)
b = ( -t, t+1)
hvor t er et tal. 


a bestem t=2 arealet af det parallellogram der udspændes af vektorene a og b
b Bestem for t= koordinatsætet til projektionen af b på a


Også til den opgave jeg mangler:

bestem de værdier af t, for hvilke mellem vektoerne a og b er 60.

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af ibibib (Slettet)

Da cos(60) = 0,5 skal du løse ligningen

a·b = |a|*|b|*0,5


Svar #2
18. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jamen det er jo t vi skal finde.
Og t - altså værdierene, skal vi jo bruge i |a| * |b|
 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.