Matematik

Forskrift???

18. november 2009 af mill2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe mig med denne opgave?

I en model betegner Ox (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en
produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan
sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at

O(x)=0,0024x2+106

og

a(x)=-0,08x+1300

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x)=x*a(x)-O(x)

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder,
som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

F(x) = x*(-0,08+1300)-(0,0024x^2+10^6)

Reducer

Differentier F(x) og løs F ' (x) = 0. På denne måde finder du ekstrema. Undersøg om du har at gøre med et minimum eller et maksimum.


Skriv et svar til: Forskrift???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.