Fysik

kulstof-14 datering

19. november 2009 af mkmk (Slettet)

hjææælp... til nedenstående opgave

i 1972 fand man en pige under udgravning. pigen var ca. et halvt år gammel. fundet er dateret med kulstof- 14. en prøve af mumien viste , at der er 93,8% tilbage af den oprindelige 146C-mængde.

hvornår blev pigen begravet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

N = No·(1/2)t/T½

(N/No) = (1/2)t/T½

ln(N/No) = ln(1/2)·(t/T½)

ln(N/No)/ln(1/2) = (t/T½)

t = (ln(N/No)/ln(1/2))·T½

t = (ln(0,938)/ln(0,5))·(5730 år) = 529,109 ≈ 530 år

begravelsen fandt sted i 1442 ± usikkerheden


Skriv et svar til: kulstof-14 datering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.