Matematik

Vektorer

19. november 2009 af bahrbtw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Sidder her med opgave 573 i Mat ab1, den lyder "Bestem tallet k, således at vektorerne er lige lange" b=(8over 4) c=(1 over k)

Hvordan regner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

bestem længeden af b og c så disse er lig hinanden

dvs. løs

|b| = |c|   med hensyn til k

brug at længden a en vektor a = (a1, a2) er givet ved

|a| = √(a12 + a22)

a1 over og a2 under for at bruge din formulering...


Svar #2
19. november 2009 af bahrbtw (Slettet)

Jeg skal vel bestemme tallet "k"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af maddse (Slettet)

ja, k kommer til at indgå som eneste ubekendte i ligningen

|b| = |c|

i forbindelse med længden af c.


Svar #4
19. november 2009 af bahrbtw (Slettet)

så den kommer til at hedde "√8^2+4^2=√1^2+k^2" :)?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.