Matematik

Mat A

19. november 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Sammenhængen mellem antal fuglearter og størrelsen af den sø, de lever ved, kan beskrives ved funktionen: f(x)=b*x^0,25, (hvor x ligger mellem 1000 og 64000), hvor f(x) er antallet af fuglearter ved søen, og x søens overfladeareal. 

om to søer S1 og S2 gælder at x2 =10*x1, hvor x1 er overfladearealet af S1 og x2 er overfladearealet af S2. Envidere gælder at f(x2)=k*f(x1

Jeg har før bestemt b til at være 0,4707..

b) Bestem k, og beskriv hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer.????

er der nogle der kan hjælp??


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=b*x^0,25 

f(x2)=k*f(x1)

x2 =10*x1

f(x1)=b*x10,25

f(x2)=f(10*x1)

f(x2)=b*(10*x1)0,25 = b*100,25*x10,25 = 100,25*b*x10,25 =100,25*f(x1)

f(x2)=100,25*f(x1)

k=100,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Grette (Slettet)

Nogen der gider at forklare det han gør?


Skriv et svar til: Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.