Matematik

Hjælp mig!

21. november 2009 af LadyyGaga (Slettet)

Heej, jeg skal lave nogle opgave til på mandag er der nogle der gider at se på dem, da jeg ikke selv forstår dem? det ville være en stor hjælp . :D jeg kan godt sende opgaverne via email.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

Hvorfor skriver du dem ikke ind her? Eventuelt vedhæfter dem i en fil?


Svar #2
21. november 2009 af LadyyGaga (Slettet)

løs:
2x+3y= 7
-x+4y=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af MN-P (Slettet)

gang den nederste ligning igennem med 2

og læg de to ligninger sammen

divider med 7 på begge sider og du har y

indsæt y i en af ligningerne og find x


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af AskTheAfghan

Læs om "De lige store koefficienters metode" og "Substitutionsmetoden"

- De lige store koefficienters metode:

Som metodens navn siger, vil vi skaffe lige store koefficienter til én af de variable - vi vælger at gøre det til x. Derfor ganges 2. ligning med -2.

1) 2x+3y= 7
2) -x+4y=3 <=> -2(-x+4y)=-2•3 <=> 2x-8y=-6

Så lægger man de to ligningerne sammen:

(2x+3y)-(2x-8y)=(7)-(-6) <=> 2x+3y-2x+8y=7+6 <=> 3y+8y = 13 <=> 11y = 13 <=> y = 13/11 eller 1,18182


Derefter insætter vi y i en af ligningerne, men vi vælger nummer et.

2x+3y=7 <=> 2x+(3•1,18182)=7 <=> 2x+3,54545=7 <=> 2x=7-3,54545 <=> 2x=3,45455 <=> x=1,72728


Så, (x,y) = (1,18;17,73) eller (x,y) = ((19/11),(13/11))


Håber den hjalp.

- AskTheAfghan
 


Svar #5
22. november 2009 af LadyyGaga (Slettet)

Tusind tak! håber også at det er rigtig. :D


Skriv et svar til: Hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.