Matematik

Log

22. november 2009 af gyll0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg ligningen:

Log(x+1) + log(x-2) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Isomorphician

Ved at udnytte at:

log(a) + log(b) = log(ab)


Svar #2
22. november 2009 af gyll0 (Slettet)

jamen kan ikke finde ud af det år der står = 1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af Isomorphician

log(x + 1) + log(x - 2) = 1, for x>2 <=>

log((x + 1)(x - 2)) = 1 <=>

(x + 1)(x - 2) = 10 <=>

x2 - 2x + x - 2 = 10 <=>

x2 - x - 12 = 0 .....


Svar #4
22. november 2009 af gyll0 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.