Fysik

Elektroner og spektre

22. november 2009 af BJK08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg er i gang med min fysik aflevering men kan overhovedet ikke finde ud af nedenstående opgave. Håber at der er nogen som kan give hints.

I et brintudladningsrør bliver brintatomerne anslået af elektroner, der accelereres ved at gennemløbe en spændingsforskel mellem rørets to ender.

a) Hvor stor en spændingsforskel skal en elektron gennemløbe for at anslå et brintatom til 1. exciterede niveau?

b) Hvor stor skal spændingsforskellen mindst være for, at brintudladningsrøret kan udsende de tre første linjer i Balmerserien?

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Find energiforskellen mellem de forskellige niveauer. Elektronerne skal have mindst en energi, der er lige så stor som disse energiforskelle.


Svar #2
22. november 2009 af BJK08 (Slettet)

Ja men jeg har jo slet ikke nogen tal at regne på ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af peter lind

Du kan finde energiniveauerne for brintatomet af Bohrs atommodel.


Svar #4
24. november 2009 af BJK08 (Slettet)

Det kan godt være at jeg spørger dumt, men hvad skal resultatet munde ud i ? Altså hvilken enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2009 af mathon

hydrogens energiniveauer
           E1 = -13,6057 eV
           E2 = -10,2043 eV
           E3 = -12,094 eV
           E4 = -12,7553 eV
 

og
        ΔE = e·U

        U = ΔE/e


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2009 af mathon

rettelse til #5

hydrogens energiniveauer
           E1 = -13,6057 eV
           E2 = -3,40143 eV
           E3 = -1,51174 eV
           E4 = -0,85036 eV
 

og
        ΔE = e·U

        U = ΔE/e


Skriv et svar til: Elektroner og spektre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.