Fysik

Dimensionsbetragtninger (stående bølger)

22. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Hejsa.

Får stillet denne opgave i en rapport om stående bølger:

Forsøg 4 Dimensionsbetragtinger
Ved at bruge dimensionsbetragtinger kan vi også udlede en formel for hastighedens afhængighed af snorkraft og snor-dimension. Vi går ud fra at:
v = k · Sa · µb
Enhed for v er m/s, for S N (kg·m/s) og for µ kg/m.
K er et dimensionsløst tal.

Hvordan griber jeg denne an?

Mvh. Fred
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Find enheden for Sa. Find enheden for μb. Find heraf enheden for Saμb


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er opgaven?


Svar #3
22. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Hov, mangler da lidt kan jeg se. Det skal se sådan her ud: 

Forsøg 4 Dimensionsbetragtinger
Ved at bruge dimensionsbetragtinger kan vi også udlede en formel for hastighedens afhængighed af snorkraft og snor-dimension. Vi går ud fra at:
v = k · Sa · µb
Enhed for v er m/s, for S N (kg·m/s) og for µ kg/m.
Indsæt enhederne i udtrykket og undersøg hvad a og b må være for at lighedstegnet kommer til at passe.

K er et dimensionsløst tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2009 af mathon

a = (1/2)     b = -(1/2)

og korrektion
N = kg·m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2009 af mathon

når
firkantet parentes om størrelsen betyder størrelsens enhed
haves
for a = (1/2) og b = -(1/2)

[S]a·[µ]b = (kg·m/s2)½ · (kg/m) = kg½·m½/s · kg/m = kg½-½·m½+½/s = kg0·m1/s = 1·m/s = m/s


Skriv et svar til: Dimensionsbetragtninger (stående bølger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.