Matematik

2.gradsligning?

22. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau


Opgave 8
Et teleselskab sælger mobiltelefoner med abonnement. Abonnementet koster 30 kr. pr.
måned, og derudover skal man betale 0,85 kr. pr. minut for samtaler.
a) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem den samlede månedlige
udgift og det antal minutter, man taler i telefonen pr. måned.
Et andet teleselskab sælger mobiltelefoner uden abonnement. Her skal man betale 0,99 kr.
pr. minut for samtaler.
b) Hvor mange minutter skal man mindst tale i telefonen på en måned, hvis det første
teleselskab skal være det billigste?

Har problemer med b`eren. Ved ikke om det fordi man skal bruge 2.grads ligninger? For det har vi ikkw haft endnu nemlig. Kan godt regne det ud, men tror ikke det er den korrekte fremgangsmåde jeg bruger.. Nemlig at prøve sig frem..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Det har intet med andengrads ligninger at gøre. Du skal finde en formel for sammenhængen mellem udgiften og det talte antal minutter for selskab nr 2. Resultatet af dette skal være mindre end det resultat du har fra spørgsmål a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

a) f(x) = 0,85x+30

b) g(x) = 0,99x

f(x) = g(x)

0,85x+30 = 0,99x

30 = (0,99x)-(0,85x)

30 = 0,14x

x = 30/0,14

x = 214,3

Dvs. man skal tale i mindst 215 minutter paa en maaned, hvis det foerste skal vaere det billigste


Skriv et svar til: 2.gradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.