Matematik

Isoler T

22. november 2009 af streetkingz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
kan ikke finde ud af at lave denne her.
jeg har prøvet mig frem men der er en lille fejl

3x =  6q/q+t

x*q-t = 6q/3

 x+q-t = 2q

t = 2q/x+q

facit listen får det til at blive:   t = 2q/x-q

HVordan det..

den her kan jeg slet ikke finde ud af:
 

V= L * (t-T)*r/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

ad 1) Træk 6q/q fra på hver side.

ad 2) Start med at dividere på hver side med L*r/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Isomorphician

3x = (6q)/(q+t) <=>

3x(q+t) = 6q <=>

q + t = (6q)/(3x)....


Svar #3
22. november 2009 af streetkingz (Slettet)

ad 1

det har jeg gjort nu..
jeg kan se det bliver: t= 3x-(6q)/q.

hvad så??
kan det så være resultatet,
facit får det til noget helt andet

nemlig     t = 2q/x-q


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det passer ikke, fårstår slet ikke hvad du laver. Det er som du deler på den ene side og trækker fra på den anden.Jeg tror du skal læse grundigt på reglerne for løsning af ligninger.


----------------

3x = 6q/q+t        ganger med q+t på begge sider

3x(q+t)=6q*(q+t)/(q+t) forkorter

3x(q+t)=6q            deler med 3x

q+t=6q/3x           trækker q fra på begge sider og forkorter

t=2q/x - q


Skriv et svar til: Isoler T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.