Matematik

Blanding af forskellige opgaver.

22. november 2009 af Youseff (Slettet)

Jeg har fået nogle lektier for til på tirsdag, og har derfor brug for hjælp med nogle af opgaverne.

Beregn værdierne af udtrykkene. Når a = -2 og b = 0

3(2a-4b) =  Jeg er 99,99% på at det er -12.

(a i anden + b i anden) : (-2) = er usikker her, men mit gæt er 2

Hvad er X?

5x - 6 = 3x - 12     mener x her er -3

2x + 10 = 2(11/2x + 5)

2x + 10 = 11x + 10

2x-2x + 10 = 11x-2x + 10

10-10 = 9x + 10-10

0 = 9x så må X være 0, men sikkert gjort forkert.

2(4a - 3b) - 10b  svaret her er 8a + 4b har jeg regnet mig frem til.

(a - 5) i anden altså det lille 2 tal mener svaret her er a i anden - 25

Karaktererne i en dansk stil er   7      7      7  10  10  4   4    02    02   4   12   4    4   7

Typetallet er 4 er 100 %.

Mindsteværdien er  02 altså den mindste observation i observationssættet.

Medianen er (4+7)/2 altså 7,5

Håber folk ville tjekke det igennem og fortælle mig om det jeg har gjort er rigtigt eller forkert, hvis forkert så forklare hvordan man gør.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2009 af Knotz (Slettet)

Første opgave er rigtig

Anden opgave (a^2+b^2)/2=2 da -2*-2 = 4

Trejde opgave er rigtig

Fjerde opgave er også rigtig, x = 0

Femte opgave: 2(4a - 3b) - 10b = 8a-6b-10b = 8a - 16b

Sjette opgave: (a-5)^2 - her skal du bruge kvadratsætninger! dvs (a-5)^2 = a^2 + 5^2 - 2*a*5 = a^2 + 25 - 2*a*5


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2009 af Knotz (Slettet)

hov, og til den sidste opgave, rigtigt nok udover (4+7)/2=11/2=5,5


Svar #3
23. november 2009 af Youseff (Slettet)

Tak for hjælpen. men forstår ikke helt (a-5)^2


Skriv et svar til: Blanding af forskellige opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.