Matematik
Math!!!
19. januar 2005 af
Liv2004 (Slettet)
Hej!
Når et lod er ophængt i en fjeder og svinger omkring ligevægtsstillingen, kan bevægelsen med god tilnærmelse beskrives som en harmonisk svingning med svingningstid
T=2pi * kvadratrod af (m/k)
Hvor m er massen af loddet plus en tredjedel af fjederens masse. Tallet k er stivhedskonstanten for fjederen.
a) Bestem svingningstid for et lod med masse 1,5kg ophængt i en fjeder med masse 300g og stivhedskonstant 30N/m
b)bestem en forskrift for højden som funktion af tiden hvis amplituden er 40cm og bevægelsen starter i bundstillingen i højden 20cm til t=0.
a)
T=2pi * kvadratrod af (1,6kg / 30N/m) = 1,45
b)
Jeg er ikke helt med på hvad og hvordan jeg skal lave denne opgave. Så vil lige spørge om der er nogen som kan hjælpe mig?
Det vil være en stor hjælp hvis der var nogen som kunne komme med et bud på hvordan jeg kunne løse b)
På forhånd tak. :)
Når et lod er ophængt i en fjeder og svinger omkring ligevægtsstillingen, kan bevægelsen med god tilnærmelse beskrives som en harmonisk svingning med svingningstid
T=2pi * kvadratrod af (m/k)
Hvor m er massen af loddet plus en tredjedel af fjederens masse. Tallet k er stivhedskonstanten for fjederen.
a) Bestem svingningstid for et lod med masse 1,5kg ophængt i en fjeder med masse 300g og stivhedskonstant 30N/m
b)bestem en forskrift for højden som funktion af tiden hvis amplituden er 40cm og bevægelsen starter i bundstillingen i højden 20cm til t=0.
a)
T=2pi * kvadratrod af (1,6kg / 30N/m) = 1,45
b)
Jeg er ikke helt med på hvad og hvordan jeg skal lave denne opgave. Så vil lige spørge om der er nogen som kan hjælpe mig?
Det vil være en stor hjælp hvis der var nogen som kunne komme med et bud på hvordan jeg kunne løse b)
På forhånd tak. :)
Svar #1
19. januar 2005 af Jean
Du skal indsætte i denne formel:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/uvprojekt/har.htm
http://home3.inet.tele.dk/pmh/uvprojekt/har.htm
Svar #2
20. januar 2005 af Liv2004 (Slettet)
er det denne her formel?
h(t)=Asin(wt+f)+k
h(t)=40*sin(
men hvad skal jeg sætte w f og k til.
en af dem må være pi men jeg ved ikke hvilket en.
h(t)=Asin(wt+f)+k
h(t)=40*sin(
men hvad skal jeg sætte w f og k til.
en af dem må være pi men jeg ved ikke hvilket en.
Skriv et svar til: Math!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
