Matematik

lineær model

24. november 2009 af Gül03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan forklare mig hvad hvordan jeg løser denne opgave?

opgaven kommer her..

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.

Bestem en lineær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1003076 og i 1950 var 1610123.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af jesperher (Slettet)

linær model..

y=ax+b

hvis nu vi siger:

x1=1911

x2 =1950

y1=1003076

y2=1610123

så finder du hældingen a..(delta y/delta x)

derefter indsætter du hældning, x1 og y1 i y=ax+b og isolere b

du kan nu opstille en funktion.


Svar #2
29. november 2009 af Gül03 (Slettet)

1.003.076 = 15.565,3 * 1911 + b

eller

y = 15.565,3 * 1911 + 1.003.076

:))


Skriv et svar til: lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.