Matematik

Variabelsammenhænge

24. november 2009 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Er der nogen som lige har et øjeblik til at hjælpe mig med en matemaikopgave. Det haster!!!

Den lyder:

I et kvadratisk stykke papir klippes et cirkulært hjul ud med diameter lig med det halvde at kvadratets bredde.

Angiv relevante variable, og opskriv en formel for arealet af papiret med hullet.

Indtil videre ved jeg at arealet af en cirkel er pi*r^2. Det må være noget med at det skal indgå i ligningen. Herfra ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre.

Hilsen

Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af jesperher (Slettet)

b= bredde

d= diameter

d= ½*b

r=½ * d = ½ * ½*b

cirkel areal=pi*r^2

kvadrat areal = b*b

en formel når for arealet når hullet er klippet ud.

b*b - (pi*(½ * ½ * b)^2 )

____________________

Tryk venligt på brugbart svar,

hvis du finder dette indlæg nyttigt.


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.