Matematik

Et par ligninger!!!

24. november 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den første opgave får jeg til minus, hvor det skal blive til en plus-brøk:

1-(16-10x)/(8x-11)=2

Det skal give 5/2

Hvad gør jeg galt?

Ved den anden, vil jeg nok indrømme, er jeg er på totalt på bar bund. Kan slet ikke få det til at passe.

-3=6-(6x+3)/(19-2x)

Håber der er nogen der kan hjælpe? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Exupery (Slettet)

Hvad har du gjort da?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

1-(16-10x)/(8x-11)=2

-(16-10x)/(8x-11)=2-1

-16+10x=1(8x-11)

-16+10x=8x-11

-16+11=8x-10x

-5=-2x

(-5)/(-2) =x
 

x=5/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Brug samme metode i den næste ligning


Svar #4
24. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Et par ligninger!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.