Matematik

Reducer

24. november 2009 af P.L. (Slettet)

  (p-2q)^2 + 4pq - (p-q) (p+q)

ved ikke om jeg reducere det korrekt? 

(p-2q) (p-2q) + 4pq - p^2 - q^2 

p^2 - 4q^2 + 4pq - p^2 - q^2

= pq   ?? virker ikke som om det er helt rigtig, men reducer har altid være min dårlige side:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kig på dine kvadratsætninger igen.


Svar #2
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

Hov fik vidst ikke ganget parenteserne ordentlig sammen:

 (p-2q) (p-2q) + 4pq - p^2 - q^2

p^2 - 2qp - 2qp - 4q + 4pq - p^2 - q^2     Er dette korrekt?? 

p^2 - 4qp - 4q + 4qp - p^2 - q^2

jeg får: 

-4q - q^2  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er stadigvæk ikke helt korrekt. Prøv at tage dem hver for sig:

Hvad giver:

(p-2q)^2 = ....

og

(p-q)(p+q) = ...


Svar #4
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

 (p-2q)^2 = (p-2q) (p-2q) ??

(p-q)(p+q) = p^2 + q^2 ??


Svar #5
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

 hov mente:

 (p-q)(p+q) = p^2 - q^2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2009 af matethemouse (Slettet)

2 fejl:

Din udregning af første stykke led er forkert dvs:

(p-2q)^2=p^2+4q^2-4pq

så du mangler lige -4pq

for det andet havde du et fortegnsfejl i sidste del: -(p-q)(p+q) <=> -(p^2-q^2) <=> -p^2 + q^2

Så resultatet bliver nu

p^2 + 4q^2 - 4pq + 4pq - p^2 + q^2 = 5q^2


Svar #7
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Forstår simpelthen ikke hvordan (p-q)(p+q) = -p^2  + q^2 ??

Mine kvadratsætningen siger da: (a-b) (a+b) = a^2 + b^2 ??


Svar #8
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

Hov skulle have været minus:

 Mine kvadratsætningen siger da: (a-b) (a+b) = a^2 - b^2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. november 2009 af matethemouse (Slettet)

dine kvadrat sætninger er også rigtige men der er et minus foran hele sidste led (dvs. - bliver plus og omvendt)


Svar #10
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

Okay på den måde, tusind tak... Nu er jeg helt med på sidste led altså:

 -(p-q)(p+q) <=> -(p^2-q^2) <=> -p^2 + q^2

Er dog desværre stadig ikke med på (p-2q)^2=p^2+4q^2-4pq. 

Jeg ville først skrive det som (p - 2q) (p - 2q) og herefter gange parenteserne sammen??? 

får p^2 -2qp - 2qp - 4q  ?? 


Svar #11
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

Er det kvadratsætningen (a-b)^2  = a^2 + b^2 - 2ab du bruger til (p-2q)^2 og derved får =p^2+4q^2-4pq. ???


Brugbart svar (2)

Svar #12
24. november 2009 af matethemouse (Slettet)

det er den sætning jeg bruger.

Mit spørgsmål til dig er nærmere at svaret #10 mht. til dit resultat

hvordan havde du fået -4q (siden det er forkert så vil det være godt hvis vi kan få afklaret hvor dine "huler" ligger)


Svar #13
24. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay, men det er rart at jeg kan se det nu så... Mine problemer er bare hvornår jeg skal bruge kvadratsætningerne og hvornår jeg skal gange ind i parenteser?? 

Altså jeg ville jo også godt kunne sige at (p - 2q)^2 = (p-2q) (p - 2q) også gange parenteserne sammen i stedet for at bruge kvadratsætningen (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab  ikk?

Og når jeg ganger de to parenteser sammen: (p-2q) (p - 2q)   får jeg: 

 p^2 -2qp - 2qp - 4q ??       -4q fordi at 2q * -2q giver -4q   ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2009 af matethemouse (Slettet)

2q*-2q giver vist -4q^2 sidst jeg tjekkede regnereglerne...


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.