Matematik

brændpunkt?

24. november 2009 af HoveHviid (Slettet)

Hej.

Sidder og laver en opgave hvor jeg skal bestemme brændpunktet for en parabel. Den har toppunkt i (0,0), har x-aksen som symmetriakse og går gennem (10,8).
 Jeg har bare fuldstændig glemt hvad brændpunktet er? Er der nogen der kan forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af mathon

parabelligning:
                  x = (1/p)y2        med brændpunkt F((1/4)p;0)

til beregning af (1/p) og p har du

                   10 = (1/p)82
                    (10/64) = (1/p)
                    (1/p) = (5/32)
                    p = (32/5) = 6,4

og dermed
                   x = (5/32)y2     med brændpunkt F((8/5);0) = (1.6;0)


 


Skriv et svar til: brændpunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.