Fysik

stofmængdeforhold

24. november 2009 af birthe_non (Slettet)

Forholdet mellem 14-C og alt naturligt forekommende kulstof er 1.2 • 10-12, og 14C har en halveringstid på 5730 år.

b) Beregn aktiviteten fra 14C i personens krop, når jeg fra tidligere opgave beregnede der var 1436 mol kulstof i personen. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Danner39 (Slettet)

Jeg forstår ikke den måde du har opstillet forholdet på?


Svar #2
24. november 2009 af birthe_non (Slettet)

Gør jeg heller ik, men sådan stillede min fysik lærer opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af mathon

antal 14C i personen: N = (1436·NA)·1,2·10-12 = 1,03773·1015

k = ln(2)/T½ = ln(2)/(5730·365,25·24·3600 s) = 3,83325·10-12 s-1

A = k·N = (3,83325·10-12 s-1)·(1,03773·1015) = 3977,89 s-1 = 3977,89 Bq ≈ 4 kBq



Skriv et svar til: stofmængdeforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.