Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Regnskab -toplinje?

25. november 2009 af den-fortabte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ved at lave en opgave om LEGO og har læst at de indtil nu har haft fokus på toplinjen og dækningsbidrag, men nu har flyttet fokus til bundlinjen.

Nogen der kan forklarer mig hvad toplinjen er?

Udover LEGOs egen hjemmeside, er der så nogen der har nogle forslag til andre hjemmesider hvor der ellers kunne stå godt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2009 af emul0c

 Find deres årsregnskab ;-)

Men med toplinjen menes der omsætning. Når man har fokus på toplinjen vil man ofte have denne til at vokse, fra f.eks. at have en omsætning pr. måned på 10 mio, til at have en omsætning på 12 mio.

Når fokus flyttes til bundlinjen menes der enten EBIT eller EBITDA (Eearnings Before Interest and Taxes (,Depreciation and Amortization)). Altså hvor meget der er tjent inden der betales skat af og renter (og afskrivninger og valutakurssvingninger).
Hvis man vil vokse på bundlinjen kan dette enten gøres ved at vokse på toplinjen (=lave større omsætning), men kan også gøres ved at reducere sin omkostninger, løn, eksterne omkostninger mv.

Så når en virksomhed har fokus på toplinjen har denne ofte fokus på salg, salg, salg. Når en virksomhed har fokus på bundlinjen har denne ofte fokus på besparelser.

For at vurdere om en virksomhed klarer sig godt, kan man ikke blot se på toplinjen, men bliver nødt til også at have fokus på bundlinjen. Hvis en virksomhed har en meget stor omsætning, men en endnu større omkostning er dette jo ikke godt.

Håber dette kan bruges til noget ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2009 af emul0c

 Ellers skal jeg da gerne prøve at uddybe lidt mere :-)


Svar #3
29. november 2009 af den-fortabte (Slettet)

Mange tak... det var en stor hjælp.. :)


Skriv et svar til: Regnskab -toplinje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.