Matematik

Logaritmer

25. november 2009 af lårde (Slettet)

Jeg har generelt meget svært ved logaritmer, og kom pludselig til opgaven i min matematik aflevering:

189: Om en sammenhæng oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-2,17) og (10,214).

a. Bestem forskriften for sammenhængen

b. Begern y-værdien svarende til x = 7.

c. Løs ligningen y = 100 ved beregning

Hvordan kan jeg bære mig ad med det? opgave c tror jeg godt jeg kan regne ud, men i de to andre er jeg fuldstændig lost!


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2009 af mathon

    y = b·ax

y2 = b·ax2
y1 = b·ax1                             ligningerne divideres

(y2/y1) = ax2-x1    

                           a = (y2/y1)1/(x2-x1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2011 af PernilleKesje (Slettet)

Jeg kunne også godt bruge noget hjælp til netop disse opgaver


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.