Matematik

Bestem a og b??? help!!

25. november 2009 af gameir02 (Slettet)

En funktion f(x) er en eksponentialfunktion med forskriften f(x) = b*ax

bestem a og b når

a) f(0) = 4 og funktionsværdien vokser med 10%, når x vokser med 1.

b) f(x) = ½ og funktionsværdien vokser med 2%, når x vokser med 1.
 

c) f(x) = 10 og funktionsværdien falder med 5%, når x vokser med 1.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

a)

f(x)=b*ax

4= b a0  og 4+4*10/100=b*a1

b=4    og    4,4=b*a ⇒ a=1,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af mathon

a)

        (y/yo) = aΔx

         y/yo = 1,10   Δx = 1

         1,10 = a
og dermed

         y = b·1,10x     
og
         4 = b·1,100 = b·1 = b

hvorfor funktionen er
        
         y = 4·1,10x  


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=b*ax

b) f(x) = ½ og funktionsværdien vokser med 2%, når x vokser med 1.

1/2 du har vist tabt noget om x i b og c


Skriv et svar til: Bestem a og b??? help!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.