Matematik

Hjælp med at beregne mark.

25. november 2009 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har nu i et stykke tid prøvet at beregne en opgave som er en del af vores matematik aflevering til på fredag. Hvis nogle kunne hjælpe ville det være fantastisk.

Opgaven lyder således:

a. beregn markens omkreds

b. beregn markens areal

Jeg har vedhæftet en fil hvor jeg har tegnet marken op som den ser ud på papiret og de tal der følger med.

Vedhæftet fil: hjælp.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du starter med at tegne de to trekanter, den foroven og den i siden (håber du forstår, hvad jeg mener). Kald så siderne noget, for eksempel a, b og c. Hjørnerne kalder du A, B, C og D. Så skal du bruge noget trigonometri til at finde sider. Prøv det først.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

Er vinkelen nederst til venstre ret?

Nederst til venstre ligger A over den B yderst til højre for oven C og nede til højre D

Tegn en vandret og en lodret linie gennem punktet for oven til højre C.

Den vandrette linie skærer AB i E og den lodrette linie skærer AD i F

|FC|=|AB|=sin68*|CD|=48   find |CD|

|DF|=|CD|cos48                    find|DF| samt |AF|

find|EB|

|BC|*sin72=|CE|                  find |CE|

|BC|cos72=|BE|

Arealet får ved at regne arealet af de to trekanter og rektanglet ud hver for sig og lægge dem sammen


Svar #3
25. november 2009 af XTHFGS (Slettet)

Nu har jeg nået frem til et resultat der er:

a) Omkredsen er 302,05 m

b) Arealet er 1955,64 m2

lyder det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

synes Arealet ser lidt lille ud.

Firkantens areal |AE|*|AF| burde ligge over 50*50=2500 (grov overslagstegning)

Har du delt den med 2 selv om det ikke er en trekant?


Svar #5
26. november 2009 af XTHFGS (Slettet)

nej det har jeg ikke.

jeg har nu tjekket det igennem og det burde passe.


Skriv et svar til: Hjælp med at beregne mark.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.