Fysik
Stående bølger
20. januar 2005 af
Spunk123 (Slettet)
Hej!!
Har brug for en del hjælp til denne opgave, kan slet ikke se hvordan den skal løses :S
Der laves stående bølger i et glasrør med et bevægeligt stempel. En stemmegaffel med frekvensen 440 Hz slås an og holdes foran rørets åbning.
Der høres forstærkning, når afstanden fra åbningen til stemplet er 19,0cm, og når den er 58,0cm
På forhånd tak
Har brug for en del hjælp til denne opgave, kan slet ikke se hvordan den skal løses :S
Der laves stående bølger i et glasrør med et bevægeligt stempel. En stemmegaffel med frekvensen 440 Hz slås an og holdes foran rørets åbning.
Der høres forstærkning, når afstanden fra åbningen til stemplet er 19,0cm, og når den er 58,0cm
På forhånd tak
Svar #1
20. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)
Hovsa, glemte lige at skrive spørgsmålene på :p
Beregn lydbølgens bølgelængde
Hvor langt uden for rørmundingen er der svingningsbug?
Beregn lydbølgens bølgelængde
Hvor langt uden for rørmundingen er der svingningsbug?
Svar #3
20. januar 2005 af Hønsen (Slettet)
lydbølgens længde regnes til :
det gælder at BB=KK= 1/2*lambda, dette følger at lambda(lydbølge) regnes til følgende:
(58-19)cm = 39 cm= 1/2lambda og derfor bliver lambda = 39cm*2 = 78cm
B:
Vi ved samtidig at BK = 1/4lambda = 1/4*78cm= 19,5 cm.
(19,5-19)cm = 0,5 cm...
Altså er der svingningsbug 0,5 cm uden for rørmundingen
det gælder at BB=KK= 1/2*lambda, dette følger at lambda(lydbølge) regnes til følgende:
(58-19)cm = 39 cm= 1/2lambda og derfor bliver lambda = 39cm*2 = 78cm
B:
Vi ved samtidig at BK = 1/4lambda = 1/4*78cm= 19,5 cm.
(19,5-19)cm = 0,5 cm...
Altså er der svingningsbug 0,5 cm uden for rørmundingen
Skriv et svar til: Stående bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
