Tysk

Tysk spørgsmål

25. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan siger man:

Familien har ingen mad.

Die Familie hat kein essen. eller. Die Familie hat nichts zu essen. eller er ingen af dem rigtige og hvad hedder det så ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Die Familie hat kein essen. eller. Die Familie hat nichts zu essen.


Svar #2
25. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Er du sikker en tysker siger den første er rigtig ? Den anden har jeg fået fra en translator som jeg ikke ligefrem stoler på :D


Svar #3
25. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Du har ret :D Han lavede bare sjov.

Kan du hjælpe med en anden?

Olien og krydderierne har de allerede.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Die Familie hat kein essen

Hvis du vil have, at denne sætning skal svare til god tysk, må den udvides. F. eks. Die Mutter hat kein Essen im Haus, deshalb geht sie zum Kaufmann. Hvilken af sætningerne er bedst , afhænger af teksten, du arbejder ud fra.

Öl und Gewürze haben sie schon.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af Pandora13 (Slettet)

Hvis du vælger den første skal du huske at Essen er med stort :)


Svar #6
26. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Er det ikke.

Sie haben schon die Öl und die Gewürz.

Og hvordan siger man, Manden forklarer vejen til turisterne.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Sie haben schon die das Öl und die Gewürz.  Gewürze. (Das Gewürz, die Gewürze) (D.v:s. ingridienserne til den ret, de har i sinde at fremstille.)

Öl und Gewürze haben sie in der Speisekammer als Vorrat.

Du kan vælge mellem den bestemte og den ubestemte form - afhængig af teksten i din stil. Både dansk og tysk følges ad med bestemt og ubestemt form.

Kan du se forskellen på disse eksempler?

Das Öl in dieser Flasche riecht ranzig (harsk).  Öl riecht normalerweise nicht ranzig.

Die Mutter holt die Gewürze aus dem Küchenschrank. Gewürze geben dem Essen einen pikanten Geschmack.   

Manden forklarer vejen til turisterne. = Der Mann erklärt den Turisten den Weg.


Svar #8
27. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Jeg ved ikke hvor god jeg skal stole på du er. Det hedder da i hvert fald die Touristen og ikke den. Da det er pluralis.


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Sorry! selvfølgelig Touristen . Slåfejl

Wem erklärt der Mann den Weg?     DEN  Touristen    altså dativ/hensynsfald

Die Touristen fragen den Mann  = Nominativ

Der Mann fragt die Touristen = Akkusativ

Der Mann beantwortet die Fragen der Touristen = Genitiv


Svar #10
27. november 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Super mange tak


Skriv et svar til: Tysk spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.