Matematik

Differentialregning (optimering)

26. november 2009 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogen som vil hjælpe mig med mit projekt? jeg er helt på bar bund når det gælder optimering.. Jeg har vedhæftet min opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af sigmund (Slettet)

 Det var en dejlig opgave! :) Har du løst nogle af opgaverne selv? Eller har du nogen løsningsforslag?


Svar #2
26. november 2009 af m92m (Slettet)

 Nej er desværre helt på bar bund


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2009 af sigmund (Slettet)

Ok.

1) Han sætter et 60m hegn op i en cirkel. Hvad er cirklens areal? Ud fra formelen for en cirkels omkreds, som i dette tilfælde er 60m, kan du beregne cirklens radius. Denne kan du så bruge til at beregne cirklens areal.

2) Samme fremgangsmåde som i 1), men nu er der tale om en halvcirkels buelængde.

3) De to "korte" sider har længden x. Den "lange" side har så længden 60-2x, da den samlede længde af de tre sider er 60m. Hvad er så arealet af rektanglet? Det maksimale areal findes så som toppunktet af rektanglet.

4) Samme fremgangsmåde, som i 3), men nu har den "lange" side længden 30-x -- kan du se hvorfor?

5) Den ene katete i den retvinklede trekant har længden x; den anden katete er muren. Dvs. at hypotenusen har længden 60-x, ikke sandt? da vi har 60m hegn... Beregn nu arealet af trekanten, og maksimer - igen toppunktet i en parabel...

Nu skulle du gerne kunne besvare det sidste spørgsmål: hvilken løsning bør Michael vælge, 1, 2, 3, 4 eller 5?

Spørg endelig igen for uddybelse af kommentarerne.

God fornøjelse! :)


Svar #4
28. november 2009 af m92m (Slettet)

 Jeg er stadig ikke med i opgave 1 og 2.
men begynder at forstå de andre lidt, men du må meget gerne uddybe dem mere. (:


Svar #5
29. november 2009 af m92m (Slettet)

Tror jeg nu har fundet ud af opgave 1..
kan dette passe

A=π*r^2 
O=r*π  <=> 60=r*π*2 <=> r=60/(2*π)=9,55

A=π*9,55^2= 286,5 m^2

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. november 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, det er korrekt! Hvad så med 2eren? :)


Svar #7
29. november 2009 af m92m (Slettet)

det ved jeg ikke.. (;

<span style="font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:major-latin;mso-hansi-theme-font:major-latin"></o:p>


Svar #8
29. november 2009 af m92m (Slettet)

 Men jeg har nu fundet ud af 3 og 4. 
så det er kun 2 og 5 jeg er i tvivl om nu. (:


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. november 2009 af sigmund (Slettet)

Aha!

2eren: hvis O = 2*pi*r for en fuld cirkel, så må O = pi*r for en halvcirkel... ikke?

5eren: den ene katete har længden x og hypotenusen længden 60-x -- det kan du se, ikke? Pythagoras giver dig så den anden katete, hvorefter arealet følger.


Svar #10
29. november 2009 af m92m (Slettet)

 Jo er helt med nu. Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. november 2009 af sigmund (Slettet)

 Det var så lidt. :)


Skriv et svar til: Differentialregning (optimering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.