Matematik

HASTER MEGET!! HJÆÆÆÆLP

26. november 2009 af Klokkeblomstt (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg har en matematik aflevering til imorgen, men jeg kan ik lige finde ud af denne her opgave hvad jeg skal.. håber der er nogen der ude som kan hjælpe mig :D

En stige, der har længden 7,5 meter, skal stilles op ad en mur. stigens vinkel er v grader med jordoverfladen skal være mindst 65 grader, så stigen ikke skrider, og den må højst være 75 grader, for at stigen ikke skal vælte bagover. hvor højt når stigen op ad muren i højeste og laveste stilling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

brug sin(v) = h/7,5), hvor du sætter de to yderværdier for v ind og løser


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tegn en skitst af stigen op af muren

sinv*stigelængde giver højden indsæt de kendte værdier


Svar #3
26. november 2009 af Klokkeblomstt (Slettet)

jeg forstår stadig ik hvad jeg skak


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sin(v) = h/7,5 <=> h1 = 7,5*sin(65 grader) = 6,8 og h = 7,5*sin(75 grader) = 7,2, så stigen når 7,2 meter op i højeste stilling og 6,8 m i laveste stilling. Når du ikke forstår det, så skyldes det to ting: 1) Du gider ikke tegne og 2) Du har ikke styr på enhedscirklen.


Skriv et svar til: HASTER MEGET!! HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.