Fysik
Viskositet
20. januar 2005 af
Krabbe Clausen (Slettet)
Hej igen igen... jeg har under skrivning af min 3.g's opgave stødt på lidt forvirring... VISKOSITET
der tales om den dynamiske og den kinetiske viskositet... den kinetiske viskositet er etudtryk for væskens evne til at flyde ik? er ikke hel med...
dynamiske viskositet :(F*a)/(A*w)
F:kraftens
a: afstanden mellem fladerne
A: arealet mod strømmen
W: fluid's fart
Kinetiske viskositet = (dynamiske vis..)/densiteten..
hvilken er temp. bestem? temp. indgår jo ikke i nogle af ligningerne
kan man sige at den dynamiske viskositet bruges i reynolds' tal når det er strømning gennem et rør... og kinetiske når der er om et legeme... evt. en kugle...? eller
der tales om den dynamiske og den kinetiske viskositet... den kinetiske viskositet er etudtryk for væskens evne til at flyde ik? er ikke hel med...
dynamiske viskositet :(F*a)/(A*w)
F:kraftens
a: afstanden mellem fladerne
A: arealet mod strømmen
W: fluid's fart
Kinetiske viskositet = (dynamiske vis..)/densiteten..
hvilken er temp. bestem? temp. indgår jo ikke i nogle af ligningerne
kan man sige at den dynamiske viskositet bruges i reynolds' tal når det er strømning gennem et rør... og kinetiske når der er om et legeme... evt. en kugle...? eller
Svar #1
20. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Det hedder ikke 'kinetisk' viskositet, men derimod 'kinematisk' viskositet.
Begge dele kan benyttes i forbindelse med Reynolds tal (Re). Vi har definitionen
Re = ('rho')*v*D/('eta') (1)
og indsættes heri den kinematiske viskositet ('ny')
'ny' = ('eta')/('rho')
så får vi
Re = v*D/('ny') (2)
Om man så foretrækker Reynolds tal på formen (1) eller (2) kommer i og for sig an på, om man kender den kinematiske eller dynamiske viskositet. Såvel (1) som (2) kan bruges i forbindelse med rørstrømning og strømning omkring et kugleformet legeme.
//Singularity
Begge dele kan benyttes i forbindelse med Reynolds tal (Re). Vi har definitionen
Re = ('rho')*v*D/('eta') (1)
og indsættes heri den kinematiske viskositet ('ny')
'ny' = ('eta')/('rho')
så får vi
Re = v*D/('ny') (2)
Om man så foretrækker Reynolds tal på formen (1) eller (2) kommer i og for sig an på, om man kender den kinematiske eller dynamiske viskositet. Såvel (1) som (2) kan bruges i forbindelse med rørstrømning og strømning omkring et kugleformet legeme.
//Singularity
Svar #2
21. januar 2005 af iB (Slettet)
Tænk på olie: Ved lav temperatur er det meget tyktflydende; da har det en høj viskositet. Modsat flyder det letere ved højere temperaturer; lavere viskositet.
Din formel siger noget om kræfterne involveret. Her er den viskositeten afhængig en konstant, som for sin del igen er afhengig af fx om der er luft, vand eller olie mellem pladerne, temp, og en masser andre ting. (Ikke særlig smart forklaret, men jeg håber du ser pointen)
Dynamisk eller kinamtisk viskositet, kan sammenlignes med at måle i celcius eller fahrenheit. Kinetisk viskositet er mere eller mindre bare et smart regneteknisk træk, hvor man tager densiteten med, for at kunne lette hvisse udregninger. Større forskel er der ikke på dem. Derfor skal du bare være opmærksom på, om der står dynamisk eller kinetisk i din formel, ligesom du skulle være opmærksom på, om der stod celcius eller fahrenheit.
Gav det mening?
Din formel siger noget om kræfterne involveret. Her er den viskositeten afhængig en konstant, som for sin del igen er afhengig af fx om der er luft, vand eller olie mellem pladerne, temp, og en masser andre ting. (Ikke særlig smart forklaret, men jeg håber du ser pointen)
Dynamisk eller kinamtisk viskositet, kan sammenlignes med at måle i celcius eller fahrenheit. Kinetisk viskositet er mere eller mindre bare et smart regneteknisk træk, hvor man tager densiteten med, for at kunne lette hvisse udregninger. Større forskel er der ikke på dem. Derfor skal du bare være opmærksom på, om der står dynamisk eller kinetisk i din formel, ligesom du skulle være opmærksom på, om der stod celcius eller fahrenheit.
Gav det mening?
Skriv et svar til: Viskositet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
