Biologi

krysninger af squash.

29. november 2009 af marie10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder fast i biologi, så håber derfor nogen kan hjælpe.

En ren linie af squash med skiveformede frugter krydsedes med en ren linie med lange frugter. Squashens form er bestemt af 2 gener,
I F1 havde alle planter skiveformede frugter. I F2 forekom 3 fænptyper, idet den ovale type er ny. Antallet af hver af de 3 fænotyper i F2 ses i figur 1.

(fig 1 er tegninger med de tre forskellige former)

Lange = 32
Ovale = 178
Skiveformede = 270

a) Forklar, hvordan man kan fremstille en ren linie.
b) Analyser og forklar resultaterne, idet genotyperne for afkommet angives.
c) Vurder på baggrund af disse resultater, om det vil være muligt at fremstille en ren line af squash med ovale frugter.

- kan nogen hjælpe?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af nannasandersen (Slettet)

hvis du fik den lavet, hvis du så ikke hjælpe mig? 

jeg sidder med samme opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2012 af jmj2 (Slettet)

Også mig!!

 


Skriv et svar til: krysninger af squash.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.