Matematik

Reducer

30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Er dette korrekt reduceret? 

(a-b)^2 + 2b(a - b)

a^2 + b^2 -2ab + 2ab - 2b^2 

= 2a^2 ??


Svar #1
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Der er lige et til stykke jeg er ret usikker på: 

3x - 3y/ x^2 - 2xy + y^2 

= 3(x-y) / x^2 + y^2 - 2xy

= 3(x-y) / (x-y)^2 

= 3(x-y) ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af Duffy

#0: Nej!

#1: Nej!
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2009 af trine02 (Slettet)

Du har begge to næsten rigtigt, tilsidst går det bare lidt galt :)

(a-b)^2 + 2b(a-b)

= a^2 + b^2 - 2ab + 2ab - 2b^2

= a^2 + b^2 - 2b^2

= a^2 - b^2

= (a - b^)^2

3x - 3y / x^2 - 2xy + y^2

= 3(x- y)/(x-y)^2

= 3/(x-y)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2009 af keg (Slettet)

#3 

a2-b2 er ikke lig med (a-b)2 det må vel siges at være reduceret maksimalt, skal det endelig omskrives bliver det

(a+b)(a-b)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.