Matematik

differentialregning

30. november 2009 af bechson (Slettet) - Niveau: A-niveau

F(x) = -1/2x^2-2x+5/2

og så skal jeg finde tangentil til de 2 skæringspunkter og jeg rammer langt ved siden håber i kan hjælpe.

1 Røringspunkt
x = -5
y=f(-5)=0,5*-5-2*5+5/2 = 10

2 find f'(x)
f'(x) = 1*x-2
3 find a + b

a = f'(-5) = 1*5-2 = 3
b= y1-ax1 = 10-3*-5 = 25
 


Svar #1
30. november 2009 af bechson (Slettet)

har prøvet at finde den til den ene men tror jeg har skrevet fejl i mine notater et sted :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

din f ' (x) er forkert (fortegnsfejl)


Svar #3
30. november 2009 af bechson (Slettet)

har set der er en fejl i y=f(-5)=0,5*-5^2-2*5+5/2 = 10
 

men hvad er fejlen i i min f'(x) = 1x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f'(x) = -x-2


Svar #5
30. november 2009 af bechson (Slettet)

Men synes stadig ikke ikke jeg kan få tangenten til at rører punktet 5,0 :S


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.