Matematik

Overfladeareal

30. november 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Vedhæftet opgave.

Jeg ønsker en simpliceret forklaring på, hvorledes jeg skal udregne 1) (så regner jeg med, at jeg kan 2 selv). Det er ikke hvor, de forskellige værdier skal plottes ind, men hvordan jeg integrere udtrykket.

Ligeledes ønskes en forklaring på nederste spørgsmål; omhandlende kravene.

Vedhæftet fil: 221 og 222.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først: Læg mærke til, at f(x) betegner radius, så du skal bare sætte funktionsudtrykket ind på f(x)'s plads, og grænserne er, som det står fra 1 til e


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Htx/090529_forberedelsesmateriale_matA_htx.ashx

Her er nogle gode noter, til at få en bedre forståelse af hvad det omhandler!... håber det hjælper...du kan altid spørger igen hvis det er!..


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

Men kan da give dit et eksempel på udregning:

f(x) = ln(x) og x ∈ [1,e]

overfladearealet bestemmes ved: A = 2 Π (pi-tegnet, ser ber underligt ud) ∫ab f(x) √1 + f ' (x)2 dx

f ' (x) = 1/x

A = 2 Π ∫1e ln (x) √ (1/x)2 dx, dette udregner du på lommeregneren.

Vil være mit gæt, men sidder uden mine noter, og uden lommeregner.. men spørger igen hvis det er!


Svar #4
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Vil de ike give A= 2  Π ∫ fra 1 til e ((ln (x) √ (x^2+1)*(1/x)) dx?

Men hvordan kommer jeg så videre herfra? Så skal jeg jo til a regne med grænserne ikke sandt? Og hvordan gør jeg det, når mit udtryk er, som det er i parantesen? Hvordan integrerer jeg med alle de gange-tegn?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

Altså nej det er den ligning jeg har skrevet der, ved ik hvor du får (x^2+1)*(1/x)) fra??

For du skal indsætte den differentieret af f ' (x) og du har din funktion ln(x), differentierer du denne giver det godt nok 1/x, når jeg gøre det på lommeregneren.

Med hensyn til det med grænserne... du bruger dem kun til udregning af overfladearealet, og det er også sådan du får et tal, der står kun i opgaven du skal regne dette ud så vidt jeg kan se, ellers ved jeg ikke lige hvad du spørger om!???

Men ja får dit A = Π, når jeg regner den på lommeregeren


Svar #6
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

i følge facit giver det 7,05


Svar #7
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Har fundet ud af det selv. Men tak for din tid og hjælp.


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.