Matematik

Opstil en formel

30. november 2009 af jeanetteKG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Sidder fast i den her opgave, tror et eller andet sted den er nemt.. at jeg ikke kan finde ud af den..  

I vand stiger trykket med 1 atmosfære for hvert 10 meter.. dvs. ved overfladen er atmosfæren 1, 10 meter = 2 atmosfære, 3 atmosfære ved 20 meter osv.

Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem tryk og vanddybden
 

Tænker jeg skal bruge lineærfunktionen, y=a*x+b
Men lige hvorledes tallene skal sætte ind?!
a er jo hældning på x-aksen, mens b= skæring ved y..

tænker at b = 1, da atmosfæren er 1, når vi er ved overfladen..


Håber der er en der kan hjælpe :)



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

p = 0,1·d + 1

hvor
p er trykket målt i atm
d er dybden målt i meter


Svar #2
30. november 2009 af jeanetteKG (Slettet)

Jeg har fundet ud af det selv nu :)
Ups
Fandt jo bare a og b udfra vores formeler..
Mit resultet er så y=6,33x+1,01

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af peter lind

Du har jo en hel række sammenhørende værdier du kan sætte ind i den lineære ligning og deraf finde a og b. Dette inkludere dit meget fornuftige forslag med at bruge værdierne ved overfladen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hvordan har du fået det resultat?

Med værdierne (x,y)=(dybde,tryk)

(0,1)(10,2)(20,3)(30,4)

får jeg det til

y=x/10+1

eller hvis (x,y)= (tryk,dybde)=(1,0)(2,10)(3,20)

 y=10x-10


Skriv et svar til: Opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.