Matematik

Vandrette tangenter

22. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)
Jeg skal finde ligningerne for de vandrette tangenter for f(x) = x^3+0,5x^2 - 2x + 3

Jeg har differeret funktionen til f(x)=3x^2+x-2 og sat f'(x) i nul og har fået en andengradsligning ud af det.

Her efter har jeg fundet x'erne: -9 og 6
Hvordan skal jeg finde y'erne? jeg ved at en ligning for vandrette tangenter er y = c, men betyder det at jeg bare kan sætte konstanten for min andengradsligning ind her???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2005 af allan_sim

Da det er vandrette tangenter til grafen for f, skal du indsætte de fundne x-værdier i forskriften for f for at vide, ud for hvilke y-værdierne tangenter befinder sig.

Men du har løst andengradsligningen forkert - du skulle gerne få løsningerne x=-1 og x=2/3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2005 af Lurch (Slettet)

Du sætter dine x værdier ind og finder f(-9) og f(6)
de vandrette tangenter er
y1=f(-9) og y2=f(6)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2005 af Lurch (Slettet)

jeg har ikke regnet efter, men princippet er det samme, bare med andre x værdier

Svar #4
22. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)

hvad er det så bare svaret? y1= f(-9) og y2=f(6)??

Svar #5
22. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)

altså hvis x'ern så er rigtige

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2005 af allan_sim

Ja

Svar #7
22. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)

når man efterfølgende skal lave en monotonilinje skal jeg så bare bruge mine to svar til at lave den med??

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2005 af Duffy

Ligningen for de vandrette tangenter er

y = 9/2

&

y = 59/27


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2005 af Duffy

Hvor kommer -9 og 6 dog fra ????


Duffy

Svar #10
22. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)

fra andengradsligningen 3x^2+x-2 = 0
d er så 25... ik?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2005 af Duffy

Rødderne i 2.grdpol er

x = -1 og x = 2/3


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2005 af Duffy

Aaaarrghh!

Endnu et MAPLE-DUMP ! ! !

http://www.geocities.com/studieportalen/vandrette_tangenter.pdf


Her er de vandrette tangenter. Den afledte kurve med gråt.


Duffy

Svar #13
23. januar 2005 af Snowbrigade (Slettet)

hvordan omregner man f(-1) og f(2/3) til det du har fået (9/2 og 59/27) ???

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. januar 2005 af allan_sim

(-1)^3 + 0,5*(-1)^2 - 2*(-1) + 3
=-1 + 0,5 + 2 + 3
=4,5
=9/2

(2/3)^3 + 0,5*(2/3)^2 - 2*(2/3) + 3
=8/27 + 0,5*4/9 - 4/3 + 3

Så er det vist noget med fællesnævner....

Skriv et svar til: Vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.