Fysik

svinghjul - acclere til 750 omd.

02. december 2009 af bummed (Slettet)

Hej derude!

Opgaven lyder som følger

Et svinghjul med en form som en massiv cylinder har en masse på 180kg og en diameter på 0.8 m

svinghjulet påvirkes med en konstant vinkelacceleration på 4 s -2, altså i minus 2.

1.1 Hvor lang tid vil det tage at accelere svinghjulet fra stilstand op til 750 omdr. min?

1.2 Hvor mange omd. har svinghjulet foretaget under overnævnte acceleration?

Mangler hjælp  - hvordan vil i løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af mathon

   Δω = ωo + α·t

   2π·f = 2πfo + α·t

   2π·f = 0 + (4 s-2)·t

   t = (2π·f)/(4 s-2)                                                              hvor f = 750/min = (750/(60 s) = 12,5 s-1

   t = (2π·(12,5 s-1))/(4 s-2) = 19,635 s

da vinkelaccelerationen er konstant i de 19,635 s
haves:
   fm = ½(f+fo) = ½f = ½·(12,5 s-1) = 6,25 s-1                                 hvor fm er middelfrekvensen

   N = fm·t = (6,25 s-1)·(19,635 s) ≈ 123
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Brug t = Δω/α

2) Brug θ=(ω202)/2α

enheder skal være konsistente


Svar #3
02. december 2009 af bummed (Slettet)

Der er også lige et 3 spørgsmål . 1.3 = hvad er svinghjulets tilvækst i kinetiske energi??

facit er som følgende : 1.1. 0,493s i minus 2

1.2 = 19.83 omdrejninger

1.3 = 12393,2J  

hvordan vil i komme til de facit?..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af mathon

ΔEkin = ½·I·(Δω)2 = ½·(½·m·r2)·(25π s-1)2 = 0,25·(180 kg)·(0,4 m)2·625π2 s-2 = 44413,2 J = 44,4132 kJ


Svar #5
02. december 2009 af bummed (Slettet)

se på de facit jeg har udleveret - det er de rigtige facit!


Skriv et svar til: svinghjul - acclere til 750 omd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.