Matematik

Forskrifter

02. december 2009 af Oxforder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, og glædelig jul til jer allesammen. Jeg håber I kan få mig i lidt bedre julehumør, ved at hjælpe mig med denne opgave:

Bestem endelig forskrifter for: f o g  og  g o f

Forskifterne er:

f(x) = x - 1 / 3 -x

g(x) = x*2 + 1


Jeg håber, der er nogen derude, der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 brug at fοg(x)=f(g(x)) dvs. indsæt g(x) i f istedet for x ... dvs.

fοg(x)=f(g(x))=(g(x)-1)/(3-g(x))=((x*2+1)-1)/(3-(x*2+1))=x*2/(2-x*2)=1/(1-x)

... gør det samme med gοf(x)=g(f(x))
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af LiLPenguin (Slettet)

Glædelig jul til dig også.

f o g: f(g(x))= ((x*2+1) - 1) / (3 - (x*2+1))

g o f: g(f(x))=(x-1/(3-x))*2 +1

Forstår du princippet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af LiLPenguin (Slettet)

#2 forudsætter at du med "o" mener sammensatte funktioner.. Men det lignede sådan en, med de tegn der nu er til rådighed herinde...


Svar #4
02. december 2009 af Oxforder (Slettet)

Ja, jeg forstod også nogenlunde princippet før, men har nogle problemer med g o f :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2009 af Dynin (Slettet)

#4 gοf(x)=g(f(x))=f(x)*2+1=((x-1)/(3-x))*2+1=(2x-2)/(3-x)+1=[(2x-2)+(3-x)]/(3-x)=(x+1)/(3-x)


Svar #6
02. december 2009 af Oxforder (Slettet)

Ok, tusind tak allesammen. Jeg forstår det helt perfekt nu!

Det betyder at jeg har fundet julehumøret frem igen :D

Glædelig jul, og hav en fortsat god onsdag :)


Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.