Matematik

Halveringstid til b+c*e^-at

03. december 2009 af kikno22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg sidder og skal finde halveringstiden til denne formel

b+c*e^-at (som er en fuldstændig løsning til y'(t)=ab-ay(t).   jeg er godt klar over jeg skal bruge formlen y=b*(1/2)^t/t(1/2)

Men kan ikk finde ud af at sætte det ind..

Håber du kan hjælpe.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2009 af mathon

    T½ = a-1·ln(2c/(1-b))


Svar #2
03. december 2009 af kikno22 (Slettet)

:)

Så det er min halveringsformel.. Jeg takker rigtigt mange gange.. :)  Var ude i noget i den retning, men kan godt se hvordan det skal hænge sammen nu..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af mathon

rettelse af tastfejl:

        T½ = a-1·ln(2c/(c-b))


Skriv et svar til: Halveringstid til b+c*e^-at

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.