Fysik

bølgelængde

03. december 2009 af ramuk (Slettet)

Hey haren opgave jeg har en smule besvær med:

Rødt lys med bølgelængen 600 nm sendes vinkelret gennem t gitter, og lys med en ukendt bølgelængde sendes vinkelret gennem det samme gitter. Det viser sig , at 3. ordens linjen fra det røde lys præcist dækker 4. ordens linjen fa det ukendte lys.

- Hvad kan bølgelængden af det ukendte lys være?

Har brug for et lille hint.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

Du skal bruge rydbergs formel.

Bare som en note,  så vil det at det ukendte lys 4. linje rammer det røde lys 3. linje betyde at det ukendte lys har højere energi end det røde. Så det er en god ide at bruge balmerserien i rydbergs formel 


Svar #2
04. december 2009 af ramuk (Slettet)

Jeg er ikke helt med:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af mathon

da linjerne dækker hinanden er afbøjningsvinklerne identiske
hvoraf

             d·sin(θ) = 4·λ
             d·sin(θ) = 3·λkendt                       ligningerne divideres

hvoraf
             1 = (4/3)·(λ/(600 nm))                  som når λ isoleres giver


             λ = (3/4)·(600 nm) =


Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.