Matematik

Ligebenet trekant..

04. december 2009 af CamillaMaja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I en ligebenet trekant ABC er |AB| - |BC| - 10 og |AC| = 12

Beregn vinklerne i trekant ABC

tak for hjælpen :D

.- camillamaja


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2009 af NejTilSvampe

  altså du mener |AB| = |BC| = 10 ?

så kan du f.eks. bruge cosinus relationen. Du kan også bruge sinusrelationen, men husk på 'sinusfælden'.

cos(C) = (a^2+b^2-c^2) / (2ab)

10^2+12^2 - 10^2 / 2*10*12 = 144 / 240 = 3/5 = 0,6

C = cos^-1(0,6) = 53,13o
husk på at A=C fordi det er en ligebenet trekant.

A = C = 53,13o
vinkel summen i en trekant er 180

så B + A + C = 180

B = 180 - A - C = 180 - 2*53,13 = 73,74o


Svar #2
04. december 2009 af CamillaMaja (Slettet)

tusind tak for hjælpen.. :)


Skriv et svar til: Ligebenet trekant..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.