Matematik

Nogen der kan forklarer hvad et målstoksforhold er ???

04. december 2009 af saraklar (Slettet)

Hvad er et målstoksforhold??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Se: http://da.wikipedia.org/wiki/Størrelsesforhold

Opsummering:

"angiver forholdet mellem en afbilledet ting, distance, område etc. og virkeligheden."

"Omsat til praksis vil det sige, at 1 cm på et kort i 1:15.000 svarer til 15.000 cm (150 m) i virkeligheden."

"Omsat til praksis vil det sige, at 2 cm på en tegning i 2:1 svarer til 1 cm i virkeligheden."


Svar #2
05. december 2009 af saraklar (Slettet)

 1:2 svare til 1 cm i virkeligheden hvad med 1:3,  2:3,  3:4???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Når der står - "1:2" - så tallet "1 = venstre side af kolon" er den fiktive værdi, mens tallet "2 = højre side af kolon", er den reelle værdi.

Sagt med andre ord så 1:2 betyder 1 på papiret = 2 i virkeligheden.

Så kan du sætte alle de tal ind du vil, og det vil altid gælde.

3:4 - 3 på papiret = 4 i virkeligheden, osv.


Skriv et svar til: Nogen der kan forklarer hvad et målstoksforhold er ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.