Matematik

lineær model

05. december 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Jeg har svært ved den her opgave:

Udviklingen i antallet af anmeldte voldsforbrydere kan for perioden 1998-2006 med god tilnærmelse beskrives ved modellen f(x) = 760x + 13 570,

hvor x er antal år efter 1998, og f(x) er antallet af anmeldte voldsforbrydere.

a) Hvad fortæller tallene 760 og 13 570 om antallet af anmeldte voldsforbrydere?

b) Benyt modellen til at give en prognose for antallet af anmeldte voldsforbrydere i 2007.

Kommentér denne prognose, når det oplyses, at antallet af anmeldte voldsforbrydelser i 2007 var 18 869


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Isomorphician

Har du selv et par bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af Exupery (Slettet)

a) I 1998 var der 13 570 anmeldte voldsforbrydere. Hvert år frem mod 2006 blev 760 voldsforbrydere anmeldt. 

b) Hvis 1998 er år 0, så er 2007 år ?. Indsæt ? som x i din forskrift.


Svar #3
05. december 2009 af hjælpmig! (Slettet)

2007 9år ..vil det sige at jeg skal gøre sådan her: f(x) = 760*9+13570 = 20410

så kan jeg se at prognosen er meget upræcis


Skriv et svar til: lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.