Matematik

bestem f'(x) for funktionen f(x)=...

05. december 2009 af frosten (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej allesamen, jeg har lidt problmemer med differentialregning. hvad gør man hvis man skal udregne f '(x) for en funktion?

fx. hvis man skal udregne f '(x) for funktionen f(x) = (3x3 - 2x2)/x

mvh frosten


Svar #1
05. december 2009 af frosten (Slettet)

det gik lidt galt med stavningen i den besked ^^ :b
 - håber i forstår meningen :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2009 af mathon

f(x) = (3x3 - 2x2)/x = 3x2 - 2x

f '(x) =


Svar #3
05. december 2009 af frosten (Slettet)

men hvordan kommer jeg videre derfra?
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2009 af mathon

(k·xn)' = k·(n·xn-1)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

f ' (x) = 6x-2


Svar #6
05. december 2009 af frosten (Slettet)

hedder den så : 2x·(2·3x2-1)


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. december 2009 af mathon

#5 er korrekt

reduceret af
             f '(x) = 3·(2·x2-1) - 2·x1-1 = 6x1 - 2x0 = 6x - 2·1 = 6x - 2


Svar #8
05. december 2009 af frosten (Slettet)

hvad så hvis jeg har en simplere funktion som hedder f(x)=2x-3 '

hvordan finder jeg f'(x) til denne ?

 - nogle der har en eller anden oversigt over de forskellige regneregler som benyttes, for kan ikke finde en i min matematikbog.


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. december 2009 af mathon

f(x) = 2x1 + 3x0

f '(x) = 2·1·x1-1 + 3·0·x0-1 = 2·x1 + 0 = 2x


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. december 2009 af mathon

oversigt
se
http://peecee.dk/upload/view/168585


Skriv et svar til: bestem f'(x) for funktionen f(x)=...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.